Witaj na forum TF2.com.pl
Jeżeli jesteś nowy, pamiętaj, by przeczytać poradnik dla nowicjuszy.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z wyszukiwarki i TF2 Wiki.

QuakeLive

W jakie inne gry gracie? Tutaj dyskutujemy na ten temat.

Quake Live

Postprzez adriano66 » 20 lutego 2009, o 14:10

Quake live zakończył etap, Closed beta, 24 II 2009 zostanie udostępniony dla ogółu graczy jako OPEN BETA :)
http://www.quakelive.com/
Avatar użytkownika
adriano66
Kierownik do spraw mało ważnych
 
Posty: 6517
Dołączył(a): 24 stycznia 2008, o 12:40
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Quake Live

Postprzez MatiZ » 20 lutego 2009, o 15:20

No, niedługo będzie z kim grać :D
Obrazek
MatiZ
 
Posty: 42
Dołączył(a): 3 listopada 2007, o 18:01
Lokalizacja: Łódź

Re: Quake Live

Postprzez Xantraz » 20 lutego 2009, o 16:47

Dzięki za info :)
Avatar użytkownika
Xantraz
Darczyńca
 
Posty: 1648
Dołączył(a): 26 grudnia 2008, o 23:08

Re: Quake Live

Postprzez haRacz » 20 lutego 2009, o 18:15

Choc nigdy jakos nie lubilem q to musze powiedziec ze daje rade. w sumie graficznie to raczej niewiele sie rozni o 3, ale wyglada tez calkiem dobrze. i gra sie tez calkiem przyjemnie. gdyby tylko net byl normalny o_O

BTW: Mors nie wiedzialem ze Ty taki killer jestes ;) jedziesz mnie na insta ze strach sie bac :/
Avatar użytkownika
haRacz
 
Posty: 476
Dołączył(a): 23 stycznia 2008, o 19:40
Lokalizacja: Headz Vault

Re: Quake Live

Postprzez adriano66 » 20 lutego 2009, o 22:33

Lucky crit :)
Avatar użytkownika
adriano66
Kierownik do spraw mało ważnych
 
Posty: 6517
Dołączył(a): 24 stycznia 2008, o 12:40
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Quake Live

Postprzez Xantraz » 21 lutego 2009, o 15:47

A propo QL, pod każdą przeglądarką chodzi stabilnie, czy używaliście jednej konkretnej? :D
Avatar użytkownika
Xantraz
Darczyńca
 
Posty: 1648
Dołączył(a): 26 grudnia 2008, o 23:08

Re: Quake Live

Postprzez adriano66 » 21 lutego 2009, o 17:10

pod FF jest ok, pod IE podobno też
Avatar użytkownika
adriano66
Kierownik do spraw mało ważnych
 
Posty: 6517
Dołączył(a): 24 stycznia 2008, o 12:40
Lokalizacja: Częstochowa

QuakeLive

Postprzez Mozaiczny » 15 marca 2010, o 23:00

Czesc. Grałem w tfa pare dni temu u kumpla ;).
Super sprawa, bede na dniach kupowal ;)

a teraz pytanie tematu:
ktoś z was gra w http://www.quakelive.com ?
Jak tak dajcie nick ;p i ocencie gre ^^
Ukryty tekst:
Avatar użytkownika
Mozaiczny
 
Posty: 42
Dołączył(a): 15 marca 2010, o 22:57
Lokalizacja: Rybnik

Re: QuakeLive

Postprzez Art » 15 marca 2010, o 23:23

Avatar użytkownika
Art
Darczyńca
 
Posty: 647
Dołączył(a): 1 stycznia 2008, o 13:03
Lokalizacja: Ruda Śląska

Re: QuakeLive

Postprzez Mozaiczny » 15 marca 2010, o 23:32

Art wybacz ;) Ty zawsze kochasz poprawiac ludzi.
Chcialem ci ta radosc sprawic ;)
Ukryty tekst:
Avatar użytkownika
Mozaiczny
 
Posty: 42
Dołączył(a): 15 marca 2010, o 22:57
Lokalizacja: Rybnik

Re: QuakeLive

Postprzez Art » 15 marca 2010, o 23:46

Lepiej założyć 16 takich samych tematów, żeby potem ktoś inny wpisując "Quake live" w wyszukiwarce zobaczył że jest już 16 tematów i nie wie do którego napisać, więc postanowił też zrobić 16 nowych...
Avatar użytkownika
Art
Darczyńca
 
Posty: 647
Dołączył(a): 1 stycznia 2008, o 13:03
Lokalizacja: Ruda Śląska

Re: QuakeLive

Postprzez adriano66 » 16 marca 2010, o 00:28

Avatar użytkownika
adriano66
Kierownik do spraw mało ważnych
 
Posty: 6517
Dołączył(a): 24 stycznia 2008, o 12:40
Lokalizacja: Częstochowa

Re: QuakeLive

Postprzez adriano66 » 28 sierpnia 2014, o 00:22

QuakeLive goes casual... sort of.

http://www.quakelive.com/forum/showthre ... st-27-2014

Od jakiegoś czasu krąży informacja, że QL przenosi się/wyląduje na steam, dzisiaj natomiast do gry dodano sporo zmian ułatwiających grę graczom wychowanym na mniej hardkorowych gierkach, co na changelogu wygląda dość zabawnie, ale po chwili grania bardziej to teraz przypomina TF2 niż Quake co w sumie nie jest IMO takie złe, może więcej ludzi będzie w to grało, nadal jest tez tryb classic, wiec nie ma takiej tragedii.
Moje odczucia są bardzo podobne do tego co opisuje ten post: http://www.quakelive.com/forum/showthre ... post301665
Absolutni hardkorowcy i tak pójdą na Q3 i CPMA, a QL w tej chwili domyślnie jest casual z możliwością gry w trybie klasycznym.

Mam też wrażenie, że nie bardzo wiedzą jak się utrzymać z tego bo już chyba wszystko tam było łącznie z reklamami nudli na bilbordach w grze, obcinaniu dostępnych map dla darmowych kont czy kolejnych zmian dla kont premium, a teraz to :]
Avatar użytkownika
adriano66
Kierownik do spraw mało ważnych
 
Posty: 6517
Dołączył(a): 24 stycznia 2008, o 12:40
Lokalizacja: Częstochowa

Re: QuakeLive

Postprzez Grab » 28 sierpnia 2014, o 11:44

Aż boję się odpalić...

Obrazek

Avatar użytkownika
Grab
 
Posty: 676
Dołączył(a): 7 lipca 2010, o 09:58

Re: QuakeLive

Postprzez majan_pl » 28 sierpnia 2014, o 13:19

Nie jest źle ale mogło być znacznie lepiej. Napisałem się u nich i nie chce mi się tego całego tłumaczyć: http://www.quakelive.com/forum/showthre ... post301688

W skrócie to nie podoba mi się że stary tryb jest tylko na nierankingowych serwerach stworzonych przez graczy z wykupionym PRO (nie chodzi o rankingi ale o to że trudniej znaleźć serwery calssic). Wyjątek to duel ale za suaby jestem żeby mi to sprawiało przyjemność :d. Mogli by to w przyjaźniejszy sposób wprowadzić.

A no i gracze teraz częściej walczą i spamują w dużych arenach gdzie wcześniej przy zbieraniu broni i armora mogli zostać zaskoczeni w dziwnych miejscach przy zbieraniu lootu. A bo ktoś im już coś zabrał albo znaleźli się w ślepym zaułku lub dziwnym korytarzu gdzie wróg ma lepszą pozycje albo akurat nie mają przy sobie broni. To jest najbardziej odczuwalne.
Avatar użytkownika
majan_pl
Moderator
 
Posty: 871
Dołączył(a): 15 stycznia 2008, o 17:04

Następna strona

Powrót do Inne gry, nie tylko na Steam

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron