Witaj na forum TF2.com.pl
Jeżeli jesteś nowy, pamiętaj, by przeczytać poradnik dla nowicjuszy.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z wyszukiwarki i TF2 Wiki.

Team Fortress 2 przycina sie.

Masz problem z grą? Zapytaj tutaj! Postaramy się pomóc!
Regulamin działu
Masz problem z grą? Chętnie pomożemy, jeżeli podasz specyfikację swojego sprzętu i zdjęcie lub pełny tekst komunikatu o błędzie, daj sobie pomóc, bez tych informacji ciężko będzie odpowiedzieć na twoje pytanie.

1. Uważnie przeczytaj ogłoszenie w tym dziale zawierające szybkie rozwiązania najczęściej występujących problemów -> [Link]
2. W nazwie tematu napisz z czym masz problem - nazwa tematu powinna krótko streszczać jego treść. Tematy nazwane "Problem" lub "Pomocy" będą usuwane
3. Dokładnie opisz, na czym polega Twój problem i podaj specyfikację komputera - nikt nie będzie w stanie ci pomóc jeżeli nie dostanie pełnych informacji potrzebnych do rozwiązania twojego problemu.
4. Jeżeli nie wypada ci broń w grze, to znaczy, że przekroczyłeś limit (11 godzin) tygodniowego, losowego random dropu! Nie zakładaj tematu, żeby o to zapytać!
5. Nie, jako inżynier nie można budować więcej niż jedną konstrukcję danego typu, ale niektóre zmodyfikowane serwery na to pozwalają
6. Jeżeli jesteś nowy - KONIECZNIE przeczytaj poradnik dla nowicjuszy oraz sprawdź, czy odpowiedzi na Twoje pytanie nie ma na Team Fortress Wiki

Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez Martines150 » 20 stycznia 2013, o 02:13

Witam.
Mam problem, mam dosc mocny jak na owe czasy komputer, a gra team fortress 2 potrafi sie ona przyciac tzn klatkowac do 20-30fps.
Sprzet to:
Karta - Ati radeon hd 6770
Procesor - Amd athlon II x4 2.60ghz 631quad core processor
Plyta Glowna : Gigabyte a55m-ds2
Zasilacz 500W
Reszty chyba nie trzeba wymieniac. Jesli wiecie w czym moze byc problem to piszcie. Dodam ze nawet jesli zmniejsze ustawienia i rozdzialke to gra dalej klatkuje. Battlefield 3 chodzi na wysokich przy 60 fps. Sterowniki najnowsze jakie moga byc ciagle uaktualniane. Przed formatem gra chodzila normalnie dopiero cos sie psuje po formacie.
Martines150
 
Posty: 7
Dołączył(a): 20 stycznia 2013, o 02:05

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez alexpl » 20 stycznia 2013, o 13:56

Jaki masz system ?

Obrazek

Avatar użytkownika
alexpl
Moderator
 
Posty: 628
Dołączył(a): 19 października 2012, o 22:40
Lokalizacja: Poznań

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez Martines150 » 20 stycznia 2013, o 14:38

Windows 7 Ultimate 64 bit
Martines150
 
Posty: 7
Dołączył(a): 20 stycznia 2013, o 02:05

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez koilek » 20 stycznia 2013, o 14:48

Mam tak samo ale na jump serwerze gdy soldier strzeli rakiete

Obrazek

Avatar użytkownika
koilek
 
Posty: 198
Dołączył(a): 3 września 2011, o 18:07

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez alexpl » 20 stycznia 2013, o 14:51

Masz może jakiś config do Team Fortress 2 ?

Obrazek

Avatar użytkownika
alexpl
Moderator
 
Posty: 628
Dołączył(a): 19 października 2012, o 22:40
Lokalizacja: Poznań

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez Martines150 » 20 stycznia 2013, o 15:53

W sensie config z folderu gdzie jest TF 2 ? Jest folder ale pliki w nim sa nie do odczytania bo nie mam programu do czytania takich plikow
Martines150
 
Posty: 7
Dołączył(a): 20 stycznia 2013, o 02:05

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez trawa » 20 stycznia 2013, o 15:56

Wyklucz folder ze Steamam ze skanowania antywirem: viewtopic.php?f=47&t=3654
Myśl rodzi herezję. Herezja wymaga odkupienia.
Nie lękam się zła, bowiem jestem uosobieniem lęku.
Avatar użytkownika
trawa
Ordo Malleus
 
Posty: 716
Dołączył(a): 3 października 2007, o 16:37
Lokalizacja: City 71

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez Martines150 » 20 stycznia 2013, o 16:51

Przetestowalem to i gra ciagle tak samo chodzi czyli sie tnie przy wiekszej akcji. Wykluczylem ze skanowania ten folder stats i ciagle to samo
Martines150
 
Posty: 7
Dołączył(a): 20 stycznia 2013, o 02:05

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez fenbekus » 20 stycznia 2013, o 18:06

Chodzi o configi Chrisa http://fakkelbrigade.eu/chris/configs/ , sprawdź je i powiedz jakie efekty
ObrazekObrazek
fenbekus
 
Posty: 36
Dołączył(a): 22 października 2012, o 15:50

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez Lanc » 20 stycznia 2013, o 19:49

alexpl napisał(a):Masz może jakiś config do Team Fortress 2 ?

Na jego PC ta gra na full detalach z AAx8 nie powinna spadać poniżej 40 fps. To proszę tutaj nawet z configami nie wyjeżdżać. No chyba, że AMD są naprawdę takie słabe, ale same 4 rdzenie powinny dać sporego kopa. Włącz renderowanie wielordzeniowe w ustawieniach zaawansowanych grafiki i sterowniki do GPU zaktualizuj.
SkillPoint.pl - największa polska sieć serwerów TF2 [2x FFA, War3, Jump, MGE, Surf]

Obrazek - co wtorek/piątek/sobotę wieczory z customami!
Obrazek
Avatar użytkownika
Lanc
 
Posty: 344
Dołączył(a): 22 stycznia 2012, o 17:53

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez Mariano » 20 stycznia 2013, o 20:10

Ten procek jest słaby i nawet 4 rdzenie nie pomogą, bo jego ogólna wydajność jest niska. Gdyby posiadał Phenom II zamiast obecnego Athlon II, to od razu by odczuł poprawę a tak raczej nie może liczyć na wiele. Chociaż w tej sytuacji stawiam raczej na to co pisałeś i bardzo możliwe, że ma wyłączone renderowanie wielordzeniowe.
TryhardBrigade.com

European Team Fortress 2 Training Center
Avatar użytkownika
Mariano
Darczyńca
 
Posty: 1627
Dołączył(a): 18 czerwca 2008, o 19:19
Lokalizacja: Silesia

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez Martines150 » 20 stycznia 2013, o 20:27

Z configami jeszcze sie nie meczylem ale podobno duzo daja i jutro sprobuje cos wykombinowac. Lanc wszystko aktualizuje na biezaco okazalo sie ze mialem wylaczone te renderowanie ale po wlaczeniu dalej nic nie pomaga niestety ... Inne gry chodza normalnie i plynnie. Przed formatem dzialalo ok teraz nie wiem co sie dzieje
Martines150
 
Posty: 7
Dołączył(a): 20 stycznia 2013, o 02:05

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez Martines150 » 20 stycznia 2013, o 20:50

Wlasnie bawilem sie tymi configami i tez nie pomagaja. Mariano mysle ze tu nie chodzi o procesor bo jego wydajnosc w innych grach sieciowych typu cs jest zadowalajaca potrafie wyciagnac 100 fps i sie przy nich trzymac. Nie wiem co jest, ale kiedys tak sie nie dzialo tzn. przed formatem. Komputer jest nowy ma dopiero 4 miesiace. I bez przesady zeby tyle ludzi gralo w TF 2 i nie narzekalo ze im FPS spadaja. Dosc duzo ludzi gra a na pewno nie kazdy ma komputer za 5000 zl
Martines150
 
Posty: 7
Dołączył(a): 20 stycznia 2013, o 02:05

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez Lanc » 20 stycznia 2013, o 20:54

Martines150 napisał(a):Wlasnie bawilem sie tymi configami i tez nie pomagaja. Mariano mysle ze tu nie chodzi o procesor bo jego wydajnosc w innych grach sieciowych typu cs jest zadowalajaca potrafie wyciagnac 100 fps i sie przy nich trzymac. Nie wiem co jest, ale kiedys tak sie nie dzialo tzn. przed formatem. Komputer jest nowy ma dopiero 4 miesiace. I bez przesady zeby tyle ludzi gralo w TF 2 i nie narzekalo ze im FPS spadaja. Dosc duzo ludzi gra a na pewno nie kazdy ma komputer za 5000 zl

Tu wystarczy mieć i5 750 za 400 zł i HD 7770 za 350 zł. PC, na którym pograsz w TF2 na full detalach w 1920x1080 na serwerze z 32 osobami można poskładać za 1500 zł...

Nie trzeba się było pakować w średnie AMD tylko brać intela.
SkillPoint.pl - największa polska sieć serwerów TF2 [2x FFA, War3, Jump, MGE, Surf]

Obrazek - co wtorek/piątek/sobotę wieczory z customami!
Obrazek
Avatar użytkownika
Lanc
 
Posty: 344
Dołączył(a): 22 stycznia 2012, o 17:53

Re: Team Fortress 2 przycina sie.

Postprzez Martines150 » 20 stycznia 2013, o 23:35

Teraz sa inne ceny, zlozylem za 1500 ale postawilem na chlodzenie i cicha wydajnosc. Bede musial powymieniac czesci. Juz pewnie nic sie nie da zrobic sam sobie kiedys bede musial dac rade takze temat do zamkniecia :)
Martines150
 
Posty: 7
Dołączył(a): 20 stycznia 2013, o 02:05


Powrót do Problemy z Team Fortress 2

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron