Napewno niektórym z was obiło się o uszy coś o gatherach. Co to jest gather? Gather to zbiórka ludzi chcących pograć coś w stylu sparingu klanowego 6na6, tyle że składy są losowo wybierane (dążymy do tego), a gracze porozumiewają się przez ts/ventrilo. Niektórym obiło się też o uszy że dzieje się coś w tej sprawie w Polsce.
Otóż po funowej grze na serwerze KRW. Pomyślałem o założeniu grupy steamowej, na której byli by gracze chcący grać gathery. Kiedy już zrobiłem i zaprosiłem pierwsze osoby, pomyślałem sobie że nie ma sensu zatrzymywać się tylko na grupie steamowej, ale iść dalej. W tym momencie napisał do mnie Vosen, który podchwycił zajawke. Tak powstał kanał IRC #tf2pug.pl . Po paru godzinach oczekiwania kanał dostał również bota quakenetu, który nazywa się Q. Po pewnym czasie Vosen ze znalezionego szablonu stworzył bota na wzór tego z #tf2pickup , tak powstał Vosbot. Kanał znajduje się na serwerach quakenetu. Dlaczego by nie wejść na channel i po prostu zgadać się ze znajomymi na małego gathera. W kolejnych dniach zostanie stworzona strona oraz zostanie dopracowany Vosbot. Narazie wygląda to tak. Jest wybierany kapitan, który dobiera sobie drużynę. To rozwiązanie jednak potrwa tylko parę dni, bo domyślnie to Vosbot będzie dobierał składy. Wszelkie pytania prosze kierować do mnie. Sprawa serweru Ventrilo została rozwiązana wspaniałomyślnie przez klan Veritas, który udostępnił swój serwer. Natomiast sprawa serwera TF2, tu liczę na pomoc liderów klanów, których proszę o odezwanie się do mnie na gg/IRC/Steam. Jeśli jeszcze ja się do nich nie odezwałem. ( w nagrodę możecie otrzymać admina

Chcesz zagrać gathera? Nie ma sprawy, wystarczy że wejdziesz na IRC channel #tf2pug.pl i wyrazisz chęć gry.
Pytania prosze kierować na :
GG : 2810191
Steam Login : walczaq
IRC : #tf2pug.pl